Tilbake til Forsiden (logo) English Language Pages
 | Vevkart |
Hjem Dette tilbyr jeg Kontakt meg Siste Nytt Filosofisk Om Anders Holt
Tekster Litteratur Sitater Filosofisk Dagbok
Dagens tekst

Alle tekster

Dagbok 2004
   - Januar
   - Februar
   - Mars
   - April
   - Mai
   - Juni
   - Juli
   - August
   - September
   - Oktober
   - November
   - Desember


Dagbok 2003
   - Januar
   - Februar
   - Mars
   - April
   - Mai
   - Juni
   - Juli
   - August
   - September
   - Oktober
   - November
   - Desember


Dagbok 2002
  - November
  - Desember
Min Filosofiske Dagbok for August 2004
09.08.2004 - Avsluttet mitt opphold på den syvende...
31.08.2004 - Redesign av disse sidene.

09.08.2004
Har nettopp avsluttet mitt opphold på den syvende verdenskonferansen for filosofisk praksis; A Question of Bildung", i København. Konferansen var arrangert av den danske filosofen og pedagogen Finn Thorbjørn Hansen, i samarbeid med den pedagogiske høyskolen og Copenhagen Business School.

Det var et svært godt arrangement. Maten var meget god, alt gikk som varm kniv i smør - og det var et nydelig dansk smør. Vi følte oss alle svært godt tatt vare på, med bespisning i rådhuset i Kbh, Gallamiddag i de danske folkehøyskolenes aller helligste, klassisk konsert, og flere gode foredrag utenom selve hovedtemaet. Bra, bra, bra, meget bra!

Jeg traff i tillegg meget gode venner, de fleste har jeg ikke har sett på tre år, siden forrige konferanse - som jeg altså var med på å arrangere selv - fra Luxembourg, Nederland, Belgia, Israel, Italia, Spania, USA, Sverige, Danmark, England, Canada, og enda flere land. Dessverre savnet jeg noen fra både England, Nederland, USA og Israel. Det sosiale - nettverket - og å diskutere, samtale, krangle og nyte en god øl eller vin sammen, er også en svært viktig del ved et slikt arrangement. Og da er jo Danmark, og i særdeleshet, København et godt egnet sted.

°°°

31.08.2004
Jeg har bestemt meg for å redesigne dette nettstedet. Og lurer på om jeg skal basere hele designet på kun CSS, Cascading Style Sheet (sprett opp). Det ville kunne gjøre alle sidene renere, penere, enklere, og med en bedre mulighet til å flytte dem over til et annet sted, en annen tid, eller en annen design en annen gang - til.

Ettersom jeg er relativt fornøyd med selve innholdsstrukturen og med menyene øverst, og den måten de gjengir strukturen på innholdet (alle sidene, med underliggende sider), kan det tenkes at jeg beholder både selve sidestrukturen, og menyenes utseende. Men at jeg i så fall prøver å omkode menyene till CSS. For i dag bruker jeg tabeller nokså heftig; og ikke helt etter standardene, slik de fremstilles hos www.w3c.org (sprett opp). Men det kan også tenkes at jeg flytter menyene, men beholder deres struktur. Uansett bør jeg i tillegg også sentralisere flere av de elementene som i dag har en relativ lokal design, som for eksempel enkelte uthevninger, kursiv-elementer og annet småtteri.

Det vil med nødvendighet måtte ta en del tid. Ikke bare fordi det er en god del arbeid som vil måtte gjøres, men også fordi jeg både må sette opp litt ny struktur, lære meg en hel del nye triks innenfor CSS, samt designe et nytt sideoppsett, som tar hensyn til alt det gamle innholdet, og lar seg gjennomføre via CSS. Samtidig vil dette ta enda mere tid, fordi jeg ikke har så mye tid til rådighet. Så all tiden vil med nødvendighet måtte fordeles utver et langt tidsspenn - og da tar det hele lenger tid, selvfølgelig.

Men om jeg virkelig gjør dette - se det vil tiden vise.

°°°

Tilbake til toppenTilbake til toppenTilbake til toppen
| Hjem | Tilbake til toppen | Vevkart | Søk | Kontakt meg! | Om disse sidene |