Tilbake til Forsiden (logo) English Language Pages
 | Vevkart |
Hjem Dette tilbyr jeg Kontakt meg Siste Nytt Filosofisk Om Anders Holt
Tekster Litteratur Sitater Filosofisk Dagbok
Dagens tekst

Alle tekster

Dagbok 2003
   - Januar
   - Februar
   - Mars
   - April
   - Mai
   - Juni
   - Juli
   - August
   - September
   - Oktober
   - November
   - Desember

Dagbok 2002
  - November
  - Desember
Min Filosofiske Dagbok for April 2003


08.04.2003 - ... Farlige politikere ...
09.04.2003 - ... Flertydig med vilje ...


08.04.2003
I dag ble den nye røykeloven vedtatt på Stortinget. Jeg røyker ikke selv, annet enn cigarer, så det vil ikke vedkomme meg i noen særlig grad. Men jeg kan ikke fri meg fra å tenke at dette er maktmisbruk, formyndersk, og en type lovanvendelse vi helst ser i stater vi ikke liker å sammenligne oss med. Helseministeren virker relativt fanatisk. Hva blir det neste han skal forby?

Kanskje ser vi bedre hvor fanatisk det hele er, hvis vi anvender denne måten å gjøre gjennomføre en sak på, i forbindelse med noe annet. For eksempel bilkjøring - som dreper mange mennesker hvert år. Dette er et av mange eksempler på farlige politikere som ikke burde hatt politikermakt, ikke burde hatt makt.

Sammenlignet med lidelsene vi nå ser sivilbefolkningen (og de mange ufrivillige soldatene på Iraks side) gjennomgår, er dette selvfølgelig et gedigent luksusproblem, og ikke noe man burde bry seg med - bortsett fra, selvfølgelig, at det er noe nærmest talibansk i helseministerens fanatisme.

°°°

09.04.2003
Jeg kjenner en nesten fysisk lettelse over å se at Saddam og Bagdad faller. Ingen har funnet Saddam, og det er like bra... Hva skal man med ham? Innbyggernes spontane glede, deres plyndring, deres - endelige - jubling over å se det de nå mottar som sine befriere, er som en liten katharsis, nesten.

Nå gjenstår den uendelige grublingen over om denne krigens smerte (som ikke er over) - og jeg er flertydig med vilje her, var verdt fallet til Saddam, og krigen, for å nå det.

Lemlestede barn, gråtende fedre, døde fedre, gråtende mødre, gravide kvinner splittet opp av splinter - all denne enorme gru. Var prisen verdt alt dette?

Hva kommer nå?

°°°

Tilbake til toppen


| Hjem | Tilbake til toppen | Vevkart | Søk | Kontakt meg! | Om disse sidene |