Tilbake til Forsiden (logo) English Language Pages
 | Vevkart |
Hjem Dette tilbyr jeg Kontakt meg Siste Nytt Filosofisk Om Anders Holt
Filosofisk Praksis Filosofisk Café Sokratisk Dialog Foredrag
Hva er en F. Café Historisk om FC. Program
Åpent Program
Sesongens program

Tidligere program

  - Vår 2009

  - Høst 2008
  - Vår 2008
  - høst 2007
  - Vår 2007
  - Høst 2006
  - Vår 2006
  - Høst 2005
  - Vår 2005
  - Høst 2004
  - Vår 2004
  - Høst 2003
  - Vår 2003
  - Høst 2002

Utsnitt av blått krus Historisk om Filosofisk Café
Filosofisk Café startet i Paris rundt 1987. Initiativtageren var den avdøde franske filosofen Marc Sateau. Han var en stund selve innbegrepet på en "Filosofisk-Café-filosof". Han begynte ganske enkelt å gå ut på de parisiske caféene og invitere til samtale om dette og hint. Sateaus ideal var Sokrates, den kloke hestebrems - fra det gamle Hellas.

Filosofisk Café i Norge
I mars 1997, startet filosofene Hallvard Fossheim, Steffen Borge og Anders Holt den første Filosofiske Café i Norge. de arrangerte den første på XO Cafe i Oslo. Cafeen ble arrangert i overordnet regi av Filosofisk Prosjektsenter, et nettverk med unge, utdannede filosofer som i tillegg til å være akademikere, drev med mange forskjellige mer fri-filosofiske aktiviteter. Etter omtrent ett år på XO café, flyttet gruppen videre til Celsius Kafé i Rådhusgaten, Oslo.

På Celsius trakk de inn flere utdannede filosofer. De unge filosofene holdt sine filosofikafeer på der frem til juni år 2000. Underveis - og siden - har filosofer fra Filosofisk Prosjektsenter holdt sine Filosoficafeer over hele Norge, for eksempel i Trondheim, Tromsø, Melbu, Porsgrunn - og mange, andre andre steder, på mange caféer.

Historisk kan ikke en Filosofisk Café kalles Filosofisk Café eller lignende uten at den styres av en utdannet filosof.

Filosofisk Café i mange sammenhenger
FilosofiCafé-konseptet brukes i mange sammenhenger, og ovenfor forskjellige grupper, som private studiesirkler, på høyskoler, kveldsskoler, næringsliv og annet - men alltid med en utdannet filosof som leder, som det man på fransk kaller for "Animatør" - livgiver.

Filosofisk Café er et godt verktøy for å få frem synspunkter og meninger om dette og hint, som kanskje ikke alltid ville kommet frem ellers.

Anders Holt og Filosofisk Café
I dag har undertegnede lært bort Filosofisk Café til mange filosofer i regi av blant annet Norsk Selskap for Filosofisk Praksis´ utdannelse av Filosofiske praktikere. Og jeg har selv, i skrivende stund holdt rundt 160 Filosofiske Caféer, i flere forskjellige avskyggninger

Her kontakter du meg!
Immanuel Kant:
"Ingen kan kalle seg filosof uten selv å kunne filosofere.Å filosofere kan man bare lære ved å øve selvstendig bruk av sin egen fornuft."
| Hjem | Tilbake til toppen | Vevkart | Søk | Kontakt meg! | Om disse sidene |